غذاهایی که نباید دوبار گرم شوند


غذاهایی وجود دارند که باید بدانید هرگز نباید آنها را دو بار گرم کنید یا اگر مجبور به این کار شدید باید آنها را با درجه حرارت بسیار پایین و بدون ماکروویو گرم نمایید. این غذاها عبارتند از:


مرغ


ترکیب پروتئینی در غذاهایی که با مرغ پخته شده و در یخچال نگهداری شده است، با گرم کردن مجدد، تغییر می کند. این تغییر ساختار پروتئین ها ممکن است باعث مشکلات جدی گوارشی شود. پس اگر تمایل دارید مرغ پخته شده را دوباره گرم کنید، این کار را با حرارت پایین و در زمان طولانی انجام دهید.


اسفناج


اسفناج حاوی درصدبسیار بالایی نیترات است که گرم کردن مجدد این غذا نیترات موجود آن را به نیتریت تبدیل می کند . که ماده ای سرطان زا است . بنابراین اسفناج را تازه تازه و بلافاصله پس از پخت مصرف کنید.




 


کرفس


از کرفس اغلب در تهیه سوپ استفاده می شود باید این سبزی را تازه تازه مصرف کنید . کرفس هم حاوی نیترات است . اگر می خواهید سوپ را دوباره گرم کنید بعد از پختن ، کرفس وهویج آن را جدا کنید.




 


چغندر


چغندر هم مانند اسفناج حاوی نیترات است که با گرم کردن دوباره تبدیل به ماده ای خطرناک می شود.البته به این معنانیست که شما نمی توانید دوباره آن را مصرف کنید فقط می گوییم دوباره آن را گرم نکنید.


تخم مرغ


اگر این منبع پروتئین را که آب پز یا نیمرو شده دوباره گرم کنید، می تواند سمی شود و دستگاه گوارش شما را ویران کند! این در مورد مواد غذایی مثل سس بشامل که در آن تخم مرغ به کار رفته صدق نمی کند و شامل غذاهایی می شود که تخم مرغ پخته ویا سرخ شده در آن به کار رفته است.


قارچ


بهترین کار این است که قارچ را بلافاصله پس از آماده سازی بخورید. پروتئین های موجود در قارچ به محض برش خوردن قارچ آسیب می بینند. با گرم کردن قارچ تغییراتی در ترکیب پروتئین وحتی مزه این غذا ایجاد می شود که بسیاری از مشکلات گوارشی را سبب شده وخاصیت خودرا از دست می دهد.


سیب زمینی


اگر سیب زمینی پخته را به جای اینکه به سرعت در یخچال بگذارید تا خنک شود، در دمای اتاق بگذارید گرمای محیط باعث تحریک رشد باکتری بوتولیسم می گردد که بسیار خطرناک است. بوتولیسم با عملیات quick zap ماکروویو نیز از بین نمی رود، بنابراین بهترین راه این است که بلافاصله آن را در یخچال گذاشته و از گرم کردن مجدد آن پرهیز کنید.


برنج


در مورد برنج نیز همانند سیب زمینی مهم است که شرایط نگهداری آن پیش از گرم کردن مجدد چگونه بوده است. براساس مطالعات آژانس استاندارد غذایی، برنج خام حاوی اسپورهای باکتری است که می تواند باعث مسمومیت غذا شود.

وقتی برنج را می پزید اسپورها می توانند زنده بمانند! بنابراین اگر برنج پخته شده را در دمای اتاق بگذارید، اسپورها تکثیر شده و ممکن است تولید سم کنند که باعث اسهال و استفراغ خواهد شد. دوباره گرم کردن برنج این سم را از بین نخواهد برد. پس برنج پخته شده را دوباره گرم نکنید.




 


انگور


قرار دادن انگور در مایکروویو به شکل گیری کشمش منتج نمی شود، اما تولید پلاسما را در پی دارد. استفن باسی، استاد فیزیک در دانشگاه نیو انگلند، در یک ویدئو نشان داد که قرار دادن دو خوشه انگور در مایکروویو می تواند پلاسمای کافی برای ایجاد یک حفره در ظرف پلاستیکی را ایجاد کند. پلاسما توسط میوه های دیگر تولید نمی شود، اما قرار دادن آنها در مایکروویو می تواند به یک کثیف کاری منجر شود. میوه‌ی کامل بخار را درون خود به دام می اندازد و این می تواند به معنای بروز انفجار هنگام حرارت دیدن آن باشد.




 


فلفل تند


زمانی که فلفل های تند در مایکروویو حرارت داده می شوند، کپسایسین، ترکیب فعال موجود در فلفل در هوا منتشر می شود. این اتفاق می تواند موجب سوزش چشم ها و گلوی انسان شود.




 


گوشت های فرآوری شده


گوشت های فرآوری شده اغلب حاوی مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده ای هستند که طول عمر آنها برای نگهداری در قفسه فروشگاه ها را افزایش می دهند. متاسفانه، استفاده از مایکروویو می تواند ضرر این مواد برای سلامت انسان را هرچه بیشتر افزایش دهد. نتایج مطالعه ای که در نشریه Food Control منتشر شد نشان داد که حرارت دادن مجدد گوشت های فرآوری شده در مایکروویو به تشکیل محصولات اکسیداسیون کلسترول (COPs) منجر می شود که با ابتلا به بیماری قلبی عروقی پیوند خورده اند.




 


شیر مادر


بسیاری از بانوانی که به تازگی مادر شده اند شیر خود را برای استفاده در آینده منجمد و ذخیره می کنند که اقدام مشکل آفرینی نیست، البته تا زمانی که شیر را برای گرم کردن دوباره در مایکروویو قرار ندهید. مایکروویو تمام بخش های غذا را به یک اندازه حرارت نمی دهد و همچنین ممکن است بطری شیر به یک اندازه در تمام قسمت ها گرم نشود و شکل گیری نقاط داغ احتمال سوختگی دهان و گلوی نوزاد را افزایش می دهد. همچنین، خطر تولید مواد سرطان‌زا در نتیجه حرارت دیدن مجدد پلاستیک وجود دارد. بنابر توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا، شیر مادر یا شیر خشک باید در یک ظرف روی اجاق تهیه یا دوباره گرم شوند یا از آب تصفیه شده داغ استفاده شود. شما می توانید آب را در مایکروویو حرارت دهید و سپس از آن برای آماده کردن شیر خشک یا قرار دادن بطری شیر مادر استفاده کنید.




 


پاستا


اگر بر روی پاستا سس ریخته شده است هرگز نباید آن را گرم کنید در غیر این صورت آن را در یک تابه با مقدار کمی آب جوش و روغن گرم کنید.




 


استیک


برای گرم کردن استیک بهتر است آن را در تابه ای با روغن بسیار کم گرم کنید.




 


پیتزا


پیتزا یکی از غذاهایی است که بیشتر افراد آن را در مایکروویو گرم می کنند که این کار آسیب جدی به سلامت بدن وارد می کند. بهترین راه گرم کردن آن استفاده از فر یا اجاق گاز است و حداکثر دمای فر 375 درجه فارنهایت انتخاب شود.


 


پایگاه نیوزی ایران وکیل